loader image

Gevorderde Teamcoaching Opleiding

Lencioni Deepdive - Advanced Opleiding

Lencioni Deepdive - Teamcoaching Opleiding - Level 2
(by Patrick Lencioni)

Lencioni Deepdive Level 2 Teamcoaching Opleiding - Trixolutions Nederland

In 1 dag gaan we dieper in op de 4 andere succesvolle modellen van Patrick Lencioni en The Table Group.

Naast zijn piramide uit de “De 5 Frustraties van Teamwork” die we verdiepen in de Lencioni Coach-the-Coach Masterclass – Level 1, heeft Lencioni immers nog enkele heel krachtige modellen en methodieken uitgebracht die coaches en consultants kunnen inzetten in teambegeleidings- en teamcoachingtrajecten.

Lencioni - Deep Dive / Persoonlijk Niveau

1. De Ideale Teamplayer (Patrick Lencioni)

Deze ‘teamplayer’ is vooral bescheiden, hongerig/gemotiveerd en slim op vlak van emotionele intelligentie.
Combinaties van slechts 2 van deze eigenschappen geven specifieke resultaten.

Lencioni Deepdive Level 2 - De Ideale Teamplayer - Trixolutions
Workshop

Op voorhand vul je het ‘Ideale Teamplayer Assessment’ in. Dat lichten we tijdens de workshop verder toe en leren we je hoe je dit kan inzetten in teamworkshops.

We lichten het model ‘De Ideale Teamplayer’ toe en leren je hoe je het kan toepassen in teambegeleiding en teamcoaching. We lichten bijkomend toe hoe je deze methodiek ook kan inzetten bij rekrutering.

Meer inhoudelijke info vind je hier.


2. The 6 Types of Working Genius (Patrick Lencioni)

Te veel mensen in deze wereld werken tegen hun zin omdat ze hun persoonlijke en innerlijke vermogens niet kennen. Hierdoor doen ze niet het werk dat hen energie en plezier geeft en belanden ze in jobs en projecten die hen vermoeien en demotiveren, en dat reflecteert op 2 aspecten:

  1. Ten eerste zorgt het ervoor dat mensen hun zelfvertrouwen en plezier in het leven verliezen,wat niet alleen persoonlijk, maar ook sociaal en zelfs maatschappelijk gezien nefast is.
  2. Ten tweede zullen organisaties en teams die niet inhaken op de persoonlijke intrinsieke vermogens van hun teamleden, het volledige potentieel van hun medewerkers nooit benutten en laten ontplooien. Er blijven twijfels bestaan, doelen en effectiviteit worden niet bereikt, de betrokkenheid en het werkplezier van die medewerkers is laag.

De oplossing ligt erin dat iedereen (werknemers, managers, studenten…) hun intrinsieke werkvermogens ontdekken en dus ook de vermogens die ze niet van nature bezitten (die dus altijd energie zullen kosten), om op die manier aan te haken bij hun juiste ‘Working Genius’!

Lencioni Deepdive Level 2 - The 6 Types of Working Genius - Trixolutions
Workshop

Op voorhand vul je het ‘The 6 Types of Working Genius Assessment’ (enkel in het Engels) in. Dat lichten we verder toe tijdens de workshop en we leren je hoe je dit kan inzetten in teamworkshops en intervisies.

We lichten het model ‘The 6 Types of Working Genius’ in detail toe en leren je hoe je het kan toepassen in teambegeleiding en teamcoaching.

Meer inhoudelijke info vind je hier.

Lencioni - Deep Dive / Team Niveau

1. De Beslissende Voorsprong (Patrick Lencioni)

“De grootste voorsprong en competitief voordeel die een bedrijf kan nemen, is het creëren en hebben van een gezonde organisatie- en teamcultuur”.
Lencioni Deepdive Level 2 - De Beslissende Voorsprong - Trixolutions
Workshop

Op voorhand vul je het ‘Beslissende Voorsprong Assessment’ in dat we tijdens de workshopverder toelichten. Je leert ook hoe je dit kan inzetten in teamworkshops.

We lichten het model ‘De Beslissende Voorsprong’ toe en leren je hoe je het kan toepassen in je advies naar organisaties, teambegeleiding en teamcoaching.

Meer inhoudelijke info vind je hier.


2. Vergaderen is Dodelijk (Patrick Lencioni)

Vergaderingen horen bij ons werk, maar ze lijken vaak niet veel op te leveren. Sterker nog, ze gelden als regelrechte energievreters.
Dat komt omdat we op de verkeerde manier vergaderen. In dit model met bijhorende online tool leren we je als coach organisaties en teams begeleiden in hun meetingcultuur.
Specifiek werken we op hoe je moeilijke meetings in effectieve en productieve meetings kan omturnen aan de hand van de 4 types van meetings.

Lencioni Deepdive Level 2 - Vergaderen is Dodelijk - Trixolutions
Workshop

We lichten het model en de 4 soorten meetings toe en leren je hoe je dit kan toepassen in teambegeleiding en teamcoaching.
We demonstreren de online ‘Meeting Advantage Tool’ die je kan inzetten bij je eigen team of organisatie of die je kan adviseren aan teams die je begeleidt.

Meer inhoudelijke info vind je hier.

Lencioni Deepdive

Workshop - Level 2

Geen DeepDives gepland in Nederland!


Kom binnenkort nog eens terug, of bekijk onze planning in België!

Rob Panneman

Rob Panneman managing partner Trixolutions Nederland Coach TrainerRob Panneman
Rob is een dynamische Lencioni Ambassador die steeds vanuit een rugzak boordevol ervaring bedrijven, teams en individuen begeleidt om buiten de comfortzone te treden. Hij gebruikt de vaardigheid om snel vertrouwen op te bouwen met zijn deelnemers en coachees om op die manier mensen te helpen in het leren van nieuwe dingen.
Hij is een expert in de drie grote ‘soft skills’-domeinen: management en teams, communicatie en adviesvaardigheden. Deze ideale mix kon hij reeds inzetten bij kleine én grote bedrijven in verscheidene sectoren. Rob is in vele markten thuis en geeft deze ervaring graag door aan jou.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor alle externe of interne coaches, begeleiders, managers en adviseurs die mensen en teams willen begeleiden naar effectievere en gezondere samenwerking via de succesvolle Lencioni inzichten en methodieken.

Voor deze workshops moet je Level 1 gevolgd hebben om succes te kunnen garanderen.

Locatie

Aanpak

Deze open sessies vinden fysiek plaats (Art Center Delft) en zijn steeds veilig doch dynamisch en hoogst interactief.
590 ,00
exclusief btw
Een Coach-the-Coach ‘Deepdive’ in de gekozen modellen en methodieken waarin we steeds verdiepend werken vanuit het standpunt van de begeleider.
Je leert te werken met de bijhorende assessments en tools die jij daarna kan inzetten in jouw teamtrajecten of -begeleiding.
Schriftelijke Intake per Deelnemer
Lunch en drank inbegrepen
Assessments
Inloginstructies
Syllabus + Extra Bijlagen (Papier en Digitaal)
Lencioni Toolkit
Certificaat
CAPA Pro - Approved

Schrijf je in voor deze Deep Dive!


    Bedrijf

    Door op 'inschrijven' te klikken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid.

    Na inschrijving ontvang je een factuur. Je deelname is pas definitief na betaling. Indien we het minimum aantal deelnemers niet bereiken gaat de opleiding niet door en wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald. Meer details krijg je via de inschrijvingsbevestiging.